23 Ocak 2013 Çarşamba

Mustafa Pullarını Gönderdim...

Mustafa; yukarıda görülen damgalı, damgasız, eski, yeni 57 tane pulu bu gün sana göndermek üzere postaya verdim. 
Ambalajı şu şekilde yaptım; kağıdı ikiye bölerek dört bir tarafını tel zımbayla zımbalayıp her 4 kenara 13-14'er pul koydum. 
Kağıdı katlayınca şu şekil meydana geldi. Bunu da zarfın içine koydum. 
Mustafa, zarfa çok güzel bir pul yapıştırdım. Zarf eline geçince pulu dantellerine zarar vermeden bir makasla oradan kes, bir bardağa ılık su doldur pulu kağıdıyla beraber bardağın içine koy. 3-5 dakika sonra pul kağıttan ayrılacak. Pulu bir kitabın arasına koy. Kitabın hangi sayfasına koyduğunu unutma yoksa kitabın sayfalarını çevirerek aramak durumunda kalırsın. 1 dakika sonra pulun yerini değiştir başka bir sayfaya koy ki yapışmasın. Kuruyunca diğer pulların yanına al.

Bu yazımı da dikkatlice oku.

   PUL KOLEKSİYONCULUĞUNUN FAYDALARI



Pul toplamak çağımızın en önde gelen hobilerinden birisidir. Herkesin bir şeylere özel bir merakı olup, o şeyin koleksiyonunu yapar. İşte bu koleksiyonların en güzeli, en öğreticisi ve en karlısı pul koleksiyonculuğudur.
Pullar yalnız zevk için değil, aynı zaman da öğreticilik vasfı nedeniyle de sahip olunması gereken bir koleksiyon şeklidir. Öyle ki elimize bir pul aldığımızda, en azından o pulun memleketini, haritadaki yerini, tarihini ve kültürünü öğrenmiş olacağız.
Pulculuk ayrıca sizlere yeni arkadaşlar kazanmanızda yardımcı olacaktır. Zira aynı zevki paylaşan kişiler aynı zamanda dost olmaktadırlar. Onlarla birlikte almış olduğunuz yeni yeni pulları kataloglardan bakmak, pul defterinize dizmek, değiş tokuş yapmak, onlar hakkında bilgi edinmek çok güzel bir uğraş olup, sizleri kötü alışkanlıklardan uzak tutacağı gibi sizleri aynı zamanda, aynı zevki taşıyan, sizler gibi temiz duygular içinde olan, kötü alışkanlıkları bulunmayan temiz dürüst dostlarınızın olmasına da vasıta olacaktır.
Dünyanın neresine bakarsanız bakınız, kültür düzeyi yüksek olan toplumların hepsinde pul koleksiyonculuğu mutlaka vardır. Kraliyet ailelerinin bile pul koleksiyonlarının olduğu herkezce bilinmektedir.
Pullar, dünya insanlarını birbirine yaklaştıran, onların inançlarını, zevklerini, duygularını ve dostlarını bizlere öğreten elçilik görevi de yapmaktadır. Onun içindir ki faydalı olan bu uğraşta sizleri yanımızda görmek isteriz.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Abi nasıl ince düşünceli bir insansın böyle. Mustafa şuan yurtta pulları gelene kadar ona bir şey söylemeyeceğim. Ben mıstık adına çok ama çok teşekkür ediyorum...

mercan

ÇAĞATAY dedi ki...

Yenge, pul defterine koyupda yollayacaktım ama pul defteri bulamadım burada.

Mustafa, bu işi severse ben ona daha çok pul yollarım.

Adsız dedi ki...

Defter de benden olsun abi :) Bende yakında mıstığa pul almayı düşünüyordum. Sen benden önce davrandın tekrar teşekkürler...

mercan

ÇAĞATAY dedi ki...

İyi olur yenge, pullar deftere konmuş olur.

Adsız dedi ki...

Tamamdır abi bu akşama doğru pulların elimize ulaştı.Mustafa zarfı görünce çok şaşırdı. Pulları görünce gözü ışıldadı:) Amcası mıstık çok teşekkür ediyor ve selam söylüyor...

mercan

ÇAĞATAY dedi ki...

İyi haydi hayırlısı, Şrf teyzesi Mustafa'ya pul biriktiriyor, biriktikçe yollayacak.