30 Ocak 2013 Çarşamba

Çorum Belediyesi'nden Kitaplar

Marabam bu gün boş bir vaktinde (gerçi kendinin boş vakti yokta devletten çaldığı bir zaman içerisinde) Çorum Belediyesi Kültür Hizmetleri binasına giderek yukarıda görülen kitapları almış gelmiş. Yani para vermeden almış gelmiş. Parasız alış diyebiliriz, verişi yok...

İlk kitap, bu kitabı çok değerli bir arkadaşıma yollamıştım marabam gene getirmiş; Dr. Özlem SİR GAVAZ'ın Hitit Krallarının Kült Gezileri. Hitit medeniyetinin Ayinler, ziyaret merkezleri, yollar ve lokalizasyonla ilgili yeni gözlemlerinden bahsetmekte.

Hemşehrimiz Öğretmen Ethem ERKOÇ beyin Atın Gözyaşları, Şehidin Çağrısı isimli piyes kitabı. (Kitap çocuklara hitap etmektedir)

Gene hemşehrimiz, Öğretmen Durdu ŞAHİN beyin Şiir Gibi isimli şiir kitabı. 

Ahmet Önder KIRICI ve İrfan YİĞİT tarafından kaleme alınan; sicil-i ahval defterlerine göre Osmanlı İmparatorluğu'nda Çorumlu devlet adamlarını anlatan bir kitap. 

Diğer kitap ise Prof.Dr. Mehmet Mahfuz SÖYLEMEZ beyin İslam Şehirleri Üzerine Makaleler isimli kitap.

Sağ olsun Çorum belediyemiz sıklıkla böyle kitaplar yayınlamaktadır ilgilenenler için.    
Bu da; Şrf'nin masasında kullanmadığı takvimmiş, "Hemen hemen ayın kaçı diye bana sorma." diye bana getirmiş. Çok ufak boyutlarda, ahşap bir şövale üzerine oturtulmuş, her sayfasında Atatürk'ün resimlerinin bulunduğu bir takvim. Sağ olsun ara sıra beni böyle düşünür marabam...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Ne güzel bir sürü kitabın olmuş okumak için. Bir süre bunlar seni idare eder abi. Masa takvimini de ayrıca çok sevdim. Marabanızı yakinen tanımasam sizi arada düşündüğüne inanırım :) ama benim tanıdığım marabanız sadece sizi değil çevresindeki herkesi ayrı ayrı düşünür.

mercan

ÇAĞATAY dedi ki...

Kitaplar öyle okunacak cinsten değil yenge, ağır kitaplar.

Öylesine yazıyorum işte, bazen okuyunca kızıyor.