29 Ocak 2013 Salı

Can Sıkıntısı...

Bu sıralar bir yerlere gidemediğim için epeyce sıkıntı içerisindeyim. İlk önceleri havalar ne kadar açık olsa da soğuk olması, bu hafta sonundan beride yağmurlu ve kar yağışlı olmasından dolayı eve kapandım kaldım.

MHRMH'ların okullarının tatil olması, DLR'nın bir haftalığına izin alıp gelecek olmalarından dolayı da bir yerlere gitmek istemedim; geldikleri zaman evde bulunmak için. 

Hafta başında bir ara dünürümün köyüne gitmek istediysem de karlardan dolayı köy yolların zincirsiz çıkılamayacağı aklıma gelerek köye gitmeyi erteledim. 

Bu boşluktan yararlanarak tabancalarımı tekrar temizledim. Bu sırada uzunca bir zamandır açmadığım silah kolimi açtım içindekilere bakmak için.

Şu şarjörü gördüm. 14'li tabancama ait 21 mermi kapasiteli şarjör.    
Çoktandır bakımı yapılmadığı için barut gazının paslanma etkisine maruz kalmış. Şarjörü tamamen sökerek yağlayıp sildim. 

9 mm çapında, 21 mermi almakta. Askerimizin kullandığı G-3 piyade tüfeğinden 1 adet daha fazla mermi alma kapasitesine sahip. 

Resimde 21 adet mermiyle şarjörü kıyasladığınızda bu mermiler bu şarjörün içine imkanı yok girmez diyeceksiniz.  

Telaşlanmayın, mermiler şarjöre basılırken bir sağa bir sola kaydıkları; şarjörün de mermilerden kalın olduğu için fiziken sığıyorlar.  Göz yanılması gibi bir şey sizin anlayacağınız. 
Burada üç çeşit şarjörü alt alta koydum. Üstteki 21, ortadaki 15 ve alttaki 9 mermi kapasiteli, değişik çaptaki tabancalarıma ait şarjörler. Resmi büyülttüğünüzde açıklayıcı yazımı okuyabilirsiniz. 
21'lik şarjör tabancaya takıldığında silah bu şekilde görülüyor. 

O kadar zevkli oluyor ki atması, at at bitmiyor, mermi bitecek diye endişelenmenize hiç gerek kalmıyor. 
Bunlarda şarjör kılıflarım, yedek şarjörlere mermi basıldıktan sonra kılıfına konup kemere takılıyor, tabancada mermi bittiğinde hemen dolu şarjörler boşlarıyla değiştiriliyor. Filmlerdeki gibi mandala basılıp boş şarjör yerlere atılıp, dolular kaşla göz arasında tabancaya takılmıyor. Filmdekiler, filimde kalsın. Artizlere şarjör mü yok?  Ama ben o artizlerin yaptığını yapmış olsaydım batmıştım. Zira şarjörün bir tanesi 75 auro'dan başlıyor...
Bunlarda tabanca kılıflarım. Bu kılıfı dağa, ormana gittiğimde takıyorum. Sallandırmalı asker kılıfı. 
Bunlarda çeşitli dönemlerde aldığım değişik büyüklükteki tabancalarıma ait kılıflar. normal kılıftan tutunda kelebek kılıfa kadar 3-5 değişik şekilde kılıfım var.

İşte böyle can sıkıntısından bir şeyleri temizlemiş, bir şeylere bakmış ve sizlere de bakıtmış oldum.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Can sıkıntısı benim içinde büyük sorun. Havaların kötü olması sıkıntıya tuz biber oluyor. Bu arada abi senin pullar hala gelmedi. İnş. başlarına bir iş gelmeden elimize ulaşır.

mercan

ÇAĞATAY dedi ki...

Can sıkıntısında havaların büyük etkisi var galiba.

Pullarınızı Cuma sabahı postaya vermiştim. Merak etmeyin bir şey olmaz bu hafta elinize geçer.

Ayrıca ben gene devamlı pul biriktiriyorum Mustafa'ya, biriktikçe postaya veririm.