13 Ocak 2013 Pazar

70 Saat Sonra Güneş Açtı...

Dtç ve köyümde 70 saattir yağan yağmurdan sonra sabah 08.00 sularında güneş açtı. Otların mis gibi kokuları gri günleri geride bıraktı, günlerden beri duyulmayan kuş sesleriyle doğa yeniden kendine geldi.

Güneş o kadar çabuk kurutuyor ki yağmurları, topraktan çıkan buharlar bulutları yere indirmiş gibi. Yeniden doğmuş gibi oluyor insan...

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Ne güzel senin adına çok sevindim abi. Maalesef burada hala hava bulutlu. Bu hafta sonu benim için çok sıkıcı geçiyor. Mıstığım bu hafta sonu eve gelemedi ve havada berbat :( Karşılıklı kahve içeceğim bir dost olsa şu an karşımda kim bilir ne kadar güzel olurdu :)

mercan

ÇAĞATAY dedi ki...

Mustafa'da artık arkadaşlar sahibi oldu, onunla gezmişlerdir.

Hava bu gün çok güzeldi ama bu saatlerde kimseler kalmadı.

Unknown dedi ki...

Burada da güneş görünce, aynı duyguları hissettim. Ben üstelik güneş bağımlısı bir insanım, Ağustos doğumlu olmam sebebiyle.

Siz yine de dönün, Şrf hanım da yalnız kalmasın.

ÇAĞATAY dedi ki...

J.O.;

Bu kadar yeter diyorum, dönmek için hazırlıklara başladım.

Memlekete gidip biraz kartopu oynamak istiyor canım.

Bir de geldiğimin ilk günü güneşe aldanıp kısa kollularla gezmiştim, akşam yattığımda, uyandığımda üzerim açıktı. 8 günden fazladır sol böğrümde (böğürden başka bir şey deniyor mu? Sol tarafım mesela) müthiş bir ağrı var; nefes alırken, öksürürken çok acıyor. O ağrı şimdi sol göğsüme kadar gelmeye başladı yavaş yavaş.

Sol tarafıma yatamıyorum devamlı sağıma yatmaktan gına geldi, soluma dönüp uyumak istiyorum. İnşallah ölmeden memlekete gidebilirsem bütün gün sol tarafımda yatacağım.

Doktora gitmedim, ha yarın geçer, ha bu gün geçer gibisinden, cehalet işte. Ne gelirse başımıza böyle geliyor.

Sigara içtiğim için kapıların açık olması da iyileşme sürecimi uzatıyor galiba.

T.S.M cd'si varmış bir tane onu dinledim yağmurlu 70 saat boyunca, o da çok kötü etki yapıyor insanda. tabi bütün bunların tek nedeni var yalnız olmak.

Hava kararınca arkadaşların köye evlerine gitmeleri, yalnız kalmam türlü türlü kötü şeyleri getiriyor adamın aklına. Korku filmleri gibi oluyor bazen. Silahlar elimde uyuyup kalıyorum...

Adsız dedi ki...

Seni çok iyi anlıyorum abi. Yıllardır bende hiç geceleri yalnız kalmamıştım. 4 aydır haftada en az 2 gece yalnız kalıyorum. Gece yalnızken seninde dediğin gibi insanın aklı türlü türlü oyun ediyor...

mercan

ÇAĞATAY dedi ki...

Ya, Yenge,

Ne bileyim böyle zor olacağını, bilseydim köy möy getirmezdim aklıma.

Eşyaları da daha düzeltmedim. El arabası, kazma, kürek salonun ortasında duruyor. Mart ayında geldiğimizde kulübeyi yapacağım fazlalığı oraya taşıyacağım. Evin içi nispeten rahat ama ben rahatsızım, huzursuzum.

Gerçi dışarıdaki kurt, çakal ve domuzlara alıştım, onlar benden korkuyorlar. Allah'tan ülkemizde zombi mombi yok, bu bakımdan rahatım. Ama insan gene de bir şeyler kuruyor.

Velhasıl yalnızlık zor...

Unknown dedi ki...

Enişte ;

Böyle olacağını bilseydim izini biraz daha fazla alırdım. Bak şimdi çok üzüldüm. Böğrün hala ağrıyor mu? Sana dedim dimi! bi doktora görünelim diye. Ama dinleyen kim!. Eski toprağız dedin, geçer dedin. Doktora gitmedin. Allah şifa versin ne diyeyim. Dön artık sende, yoksa yarın çıkar gelirim yanına..

ÇAĞATAY dedi ki...

Sağ ol Ahmet Kardeşim:

Sakın ha döneyim falan deme bu akşam çıkıyorum yola.

Unknown dedi ki...

hüzünlü müzikler sizi mahveder!! sakın!

eve gidince, Şrf hanım o bölgeyi Vicks ile ovsun. Düşüncesi ile ben bile ısındım.

Geçmezse mutlaka doktora gidin.

Tüm bunları yazmamıştınız, biz de keyfiniz yerinde sandık tabi. Silahla uyumak falan. Çok bile kalmışsınız Çağatay Bey. Kızdım size. Kendinizi bir kenara bıraktınız da, aileniz ne olacak?!

ÇAĞATAY dedi ki...

Sağ olunuz, memlekete gittiğimde çaresine bakacağım.