26 Aralık 2012 Çarşamba

Atış Talimlerine Hazırlık

Köye gitmeme 6 gün kaldı. Yavaş yavaş hazırlıklarımı yapıyorum. Köyde yerim nüsait, ormanların arasında köye 2 km mesafede, gözden ve kulaktan uzak. Çoktandır ara verdiğim atış talimlerimi yapa bilirim gibisinden kendime hedef tahtası yaptım. 
A4 kağıda, 15 cm. çapında 6 halkadan oluşan bir hedef kağıdı çıkarttım. Ortadaki siyah yuvarlak 1 tl. ebadındadır. 

Bu kağıdı fotokopi yapmak suretiyle çoğaltıp bir tahtaya çakacağım, bazı arkadaşların bildiği gibi bir çivi ve çekiç yardımıyla:)

25 metreden atış talimleri yapacağım. Dünya standartlarına göre hedef kağıdı yarı yarıya ufak olsa da mühim olan bu benim yaptığım hedefi vurabilmek.  
Bunlar da köye götüreceğim yeni aldığım mermiler, tabağa koydum. İsteyen istediği yere koyabilir mermisini ben tabağa koydum. 

Gerçi köyde mermilerim var, önce köyde ki (rutubetlenmiş olabilirler) mermileri kullanacağım, onların yerine de bunları bırakacağım. Gerçi mermi, el bombası, havan mermisi, top mermisi gibi patlayıcı maddelere pek bir şey olmasa da ben tedbirimi alacağım. Bu gibi patlayıcılara bir şey olmaz diyorum; örnek verecek olursak yıllar önce toprağın altına döşenen mayınlar halen patlamaya hazırdır. Çanakkale ve ya Afyon-Polatlı'da ki savaş alanları gezildiğinde o zamanlar patlamamış vaziyette bulunan patlayıcılar her an için patlaya bileceğinden kontrollü olarak patlatılmaktadırlar. Son bir örnek daha verecek olursak İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma Almanya'da bulunan patlamamış bombalar halen tehlikeli olup patlamaya hazırdırlar.     
Benim asıl amacım yeni aldığım silahıma uyum sağlamak olacak. Diğer silahlarımın atışını bildiğim halde bu tabancamın atışını daha bilemiyorum. 100 kadar mermi attıktan sonra artık buna da iyice alışırım. ilk etapta 25 metreye koyacağım hedef kağıtlarını sonraları sırasıyla 50-75 ve 100 metrelere çıkartmayı planlıyorum.  
Nedendir bilemiyorum ama içimden bir ses "Bu silahını çok sev." diyor. 
Bu da son silahımın ruhsatı. Daha dün aldım, ıslatamadım daha. Ağız tadıyla bir atış yapamadım. Ben yasalara saygılı bir insan olduğum için askeriye ve polisin kullandığı atış poligonlarından başka yerlerde silah atmam, aşka gelip cebimden tabancayı çıkartıp sağa, sola, havaya ateş etmek adetim değildir.

Buradan kayın biraderim Ahmet'e çok çok selamlar, sevgiler. Sen mermileri nereye koyuyorsun?

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Sen bu işi eminim çok iyi yapıyorsundur abi. Yakında bende atış talimleri yapacağım. Bir polis eşi olarak umarın poligonda fazla rezil olmam :(

mercan

ÇAĞATAY dedi ki...

Ben inanıyorum ki senden iyisi çıkmayacaktır.

Siz atış hocalarını zorlamadan, pek derse de gerek kalmadan sertifikanızı alırsın.

Diğerleri formalite...

Adsız dedi ki...

İnş. abi dediğin gibi olur :)

mercan